Τι είναι το τόνερ και πώς να το χρησιμοποιούμε

Φυσικά θα έχετε ακούσει για το τόνερ και θα αναρωτιέστε εάν είναι το ίδιο με την τονωτική λοσιόν; Δεν είστε οι μόνοι! Αυτά τα δύο καλλυντικά συχνά αναμειγνύονται και μπαίνουν κάτω από έναν κοινό παρονομαστή, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ τους.

 

Τόνερ και τονωτική λοσιόν - διαφορές και στόχοι

Η κύρια διαφορά - το τόνερ ανήκει στο ασιατικό σύστημα περιποίησης δέρματος και η τονωτική λοσιόν στο ευρωπαϊκό.

Το τόνερ χρησιμοποιείται ως ένα από τα σημαντικά βήματα στη φροντίδα της επιδερμίδας και ανάμεσα στις πιο σημαντικές του δράσεις είναι η ομαλοποίηση της ισορροπίας του pH, η ενυδάτωση και η απορρόφηση των επακόλουθων καλλυντικών που εφαρμόζονται μετά από αυτό.

Η τονωτική λοσιόν με τη σειρά της περιέχει περισσότερο οινόπνευμα και χρησιμοποιείται ως ένα επιπλέον βήμα στον καθαρισμό της επιδερμίδας πριν την ενυδάτωσή της.

Τα οφέλη του τόνερ

Τα περισσότερα τόνερ είναι υγρής μορφής, γεγονός που τα καθιστά ευκολότερα στην απορρόφηση. Φυσικά, ο βαθύς καθαρισμός και η σύσφιξη των πόρων είναι γνωστά οφέλη των τόνερ εδώ και δεκαετίες, αλλά η νέα γενιά καλλυντικών μπορεί να προσφέρει επιπλέον οφέλη.

Αρχικά, το τόνερ αποκαθιστά την ισορροπία του pH μετά τη χρήση καθαριστικού αφρού ή τζελ. Ενισχύει επίσης το σύστημα κυκλοφορίας του δέρματος και το βοηθά να ξυπνήσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι με μη λιπαρό δέρμα τα θεωρούν πολύ ξηρά, μπερδεύοντας τα με τονωτικά. Αλλά πολλά τόνερ έχουν λίγο ή και καθόλου αλκοόλ. Ταυτόχρονα, περιέχουν ενυδατικά συστατικά - αυτές οι ενώσεις αιχμαλωτίζουν την υγρασία, παρέχοντας ένα προστατευτικό στρώμα για όλη την ημέρα.

Συστατικά

Σχεδόν κάθε πρόβλημα θα βρει τη σωστή φόρμουλα που θα βοηθήσει στην επίλυσή του. Πρέπει λοιπόν να ξέρετε τι είναι καλό για τον τύπο του δέρματός σας:

Λιπαρό ή/και με τάση για ακμή δέρμα. Αντί να επιλέγετε υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να αφαιρέσετε το λάδι από το πρόσωπό σας, αναζητήστε συστατικά που μπορούν να το χειριστούν χωρίς να το στεγνώνουν. Η αμαμελίδα είναι πολύ πιο ήπια από το αλκοόλ. Το σαλικυλικό οξύ είναι χρήσιμο στη θεραπεία των σπυριών χωρίς να ξηραίνει υπερβολικά την γύρω περιοχή. Να γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιούμε το τόνερ για λιπαρό δέρμα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής υπερβολικού σμήγματος.

Διευρυμένοι πόροι. Για το πρόβλημα αυτό έχουν δημιουργηθεί τα τόνερ με απαλές απολεπιστικές ιδιότητες. Η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια, γι’αυτό χρησιμοποιήστε τονωτικό με γλυκολικό οξύ, το οποίο αφαιρεί τα περιττά υπολείμματα και βοηθά στη σύσφιξη των πόρων.

Ματ δέρμα. Δέρμα χωρίς φυσική λάμψη μπορεί να φωτίσει με τόνερ. Επιλέξτε ένα προϊόν με λευκαντικά συστατικά - τα περισσότερα είδη τσαγιού παρέχουν αυτό το όφελος. Ψάξτε επίσης για ένζυμα με γαλακτικό οξύ ή εκχύλισμα παπάγιας που κάνουν απαλή απολέπιση στο δέρμα.

Ξηρό δέρμα. Εκτός από τα τόνερ που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή ροδόνερο, λάβετε υπόψη και αυτά με αμινοξέα. Αυτές οι ενώσεις διεισδύουν στον ξηρό ιστό και τον θρέφουν περαιτέρω.

Ευαίσθητο δέρμα. Είναι μια πραγματική πρόκληση. Τα πιο ισχυρά προϊόντα μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα σ‘ αυτά που προσπαθείτε να καταπολεμήσετε. Η ευαίσθητη επιδερμίδα έχει τάση για ερυθρότητα και δυσανεξία σε πολλά συστατικά. Αναζητήστε προϊόν που φέρει σαφή ένδειξη «για ευαίσθητο δέρμα». Τα χρήσιμα συστατικά περιλαμβάνουν αμαμελίδα ή ροδόνερο και όχι αλκοόλ. Αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά φυτικά συστατικά όπως το χαμομήλι, η καλέντουλα και η αλόη έχουν ηρεμιστική δράση.

Κανόνες χρήσης

Ακόμη και όσοι είμαστε πεπεισμένοι για τη σημασία του τόνερ δεν γνωρίζουμε πάντα το πού ακριβώς ταιριάζει στην καθημερινότητά μας. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε το αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας πρωί και βράδυ. Στην πραγματικότητα, εάν το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό από τον καθαρισμό, τα ενεργά συστατικά του τόνερ θα διεισδύσουν πιο αποτελεσματικά. Εάν εφαρμόσετε μόνο ορό ή/και κρέμα, και τα δύο προϊόντα δεν θα φτάσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Θα δράσουν σχεδόν μόνο στην επιφάνειά του, το οποίο δεν μας βοηθάει πολύ.

 

Βήματα στην καθημερινή φροντίδα:

Εάν ακολουθείτε το κορεατικό σύστημα με πολλαπλά βήματα, τότε η καθημερινή φροντίδα μπορεί να μοιάζει όπως ακολουθεί:

1. Αφαίρεση του μακιγιάζ με υδρόφιλο λάδι ή μικυλλιακό νερό
2. Πλύσιμο με τζελ ή αφρό
3. Καθαρισμός με τονωτική λοσιόν
4. Εφαρμογή του τόνερ
5. Ουσία, ορός ή ελιξίριο
6. Και στο τέλος - κρέμα προσώπου και κρέμα ματιών

Σε αντίθεση με τους προκατόχους τους με βάση το αλκοόλ, τα σημερινά τόνερ είναι πιο ήπια και έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν μια ποικιλία συγκεκριμένων δερματικών προβλημάτων και να βοηθούν στη θρέψη του. Με τόσες πολλές επιλογές είναι σίγουρο ότι θα βρείτε την κατάλληλη για εσάς!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΜΥΝΗΜΑ!